DAGBOK

2008

  

2009       2007

 

 

Mandag24.nov.08

 

Ja  da er utstillingssesongen over for 2008. I går var vi på Hamar og Vikingeskipet. En fin utstilling tatt i betraktning at det er så mange påmeldt. (Da blir det jo bare flere å se på :-) )

Så er jo vi ganske fornøyde da :-) med Pie's prestasjon nok en gang. Hun fikk en drøm av en kritikk, vant sin klasse som junior og fikk CK. (nesten så jeg lurer på hvilke superlativer dommeren brukte om vinneren)

Turen nedover var dessverre ikke noe å rope hurra for. TETT snø fra Meldal til Koppang. Men turen hjemover gikk greit og på fint vinterføre. Lørdagskvelden kosa vi oss sammen med Stein og Chico, Bente (bæssemor), Torbjørn, Karin og Solfrid. En koselig kveld med god mat og drikke på Myklagard. Takk for laget folkens. :-)

 

 

Tirsdag 11. nov. 08

 

I går måtte vi ut å prøve tunnelen. Thyra og Tarzan syntes det var spennende. Men lille Pie (som nå har BLITT stor) syntes ikke det. Hun ville heller "danse" med pinner. Vi får prøve litt mere når vi er alene ute.

I dag fikk vi besøk av Ninni. Stakkars Ninni, hun ble tusket av Pie hele tiden. Men jeg tror det var litt spennende også. Opp og i farta hele tida. Når det ble for ille sprang hun under bilen og gjemte seg. Passe størrelse til det hun. Og dit kom det ingen STOR puddel. :-)

 

 

Søndag 09. nov. 08

 

Da er enda en utstilling unnagjort. I Orklahallen. Bestandig koselig utstilling det. Virkelig trivelig å treffe igjen alle utstillingsvenner. Og kjempeartig at "bror" Sonic stilte igjen. Tre stk. Dizhar's igjen. Alle tre med CK og Oskar fikk i tillegg CERT og BIM. Grattis til han. :-) Flinke søsken alle tre. :-)

Vi fikk også hilse på to små halvsøsken til Pie. Roger og Miss Monica fra Møre. Riktig fine og trivelige valper.

Vi fikk også forhandlet oss frem til en agility-tunell. Den skal vi ut å prøve i morgen. :-)

 

 

Mandag 20. okt.08

 

YES, i helga har Tarzan og mor vært på kurs :-)  RALLY- LYDIGHET. Det er bare en ting å si om det; KJEMPEMORO!!!!! Dette er noe som anbefales på det sterkeste. Det passer hunder OG eiere i alle størrelser og fasonger.

 

Lørdag starta vi med gjennomgang av de forskjellige øvelsene og starta med å gå to til tre skilt i gangen. Mye inn og ut av bilen for hundene, men kjempeviktig at de får tenkt over hva de har gjort og samtidig få litt hvile mellom øktene. Ni ekvipasjer startet lørdag og ti på søndag. Hunder av forskjellig raser og størrelser og ikke minst forskjellig alder. Ninni, den yngste, er bare 6 mnd.

Ingen hindring for jenta det nei; hun gikk likegodt hen og ble nr 3 i avslutningskonkurransen på søndag. Flink hund og eier.

Tarzan jobba også veldig bra. Han stakk av med 2. premien. Flinke gutten te mor.:-) Nå er det bare å trene på det vi har lært. Til våren møter vi opp på konkurranse i Selbu; så bærre pass dåkker de som ska dit. He he. Se bilder

 

 

Søndag 12. oktober 2008

Da er det en stund siden vi har oppdatert siden vår. Travle tider Baktusbror. :-) Hundene har det helt som vanlig. Litt trening, mange turer og selvfølgelig byvandring sammen med hundeklubben.

I september har vi hatt 2 krabbelag og div gjester. (Bilder)

Så har vi blitt eiere av 3 - tre nye pudler. En hvit, en sølv og selfølgelig en svart. He - he. De er bare så nydelige og rolige og snille. :-) (Bilder)

I tillegg har vi tatt den lange veien til Kongsvinger på utstilling. Første helga i oktober. Resultatet ble ikke så oppløftende men lille Pie gjorde som vanlig en flott jobb. Vi er iallefall like stolte av henne. Vi fikk også gleden av å treffe lille Surra + ett av hennes søsken. Så fin hun var lille jenta.

Til neste helg skal Tarzan og mor på RALLY-lydighets kurs. Det gleder vi oss stort til. Håper bare at været viser seg fra en litt annen side enn denne helga. Vi har nemlig hatt vår første høststorm. Litt koselig da. Tenne masse lys og krype opp i sofa'n. Med hunder selvfølgelig. :-) 

 

 

Søndag 07. september 2008

Hvor skal dette ende? He he. I går var vi på utstilling på Steinkjer. Jenta dro til og fikk sitt første cert og ble BIM. :-) Flink jente det ja. Bare slått av Piero. Grattis til han og far som ordnet det hele selv denne gangen, da Line var på dametur. Det blir spennende å se på Kongsvinger; der blir det vel noen flere å konkurrere mot.

 

 

Mandag 01. september 2008

Hundefestivalen 2008.

Jippi; vi rykker stadig frem i køen. :-) I helga ble det CK begge dager. Vi e' så kry. 2 flotte dager på Støren. På lørdag fikk vi besøk av lille Leon - en riktig koselig gutt.

 

 

Lørdag 19. juli 2008

I helga er det festival på Frøya. Mye god musikk :-) I går kveld var det konsert med Thomas Brøndbo, Åge og sambandet og Hellbillies ++. Kjempebra. For snutter av artister. I kveld skal vi få med oss Kurt Nilsen og ulf Risnes. Det blir stort. :-) 

 

 

Mandag 14. juli 2008

I helga har vi vært på Vestnes på en ny utstilling. Pie fikk en HP, noe vi er godt fornøyd med. Hun var som vanlig veldig flink og stødig. Denne gangen kan i allefall ikke dommeren klage på halen. Det så ut som hun koste seg i ringen. :-) Oskar gikk for certet denne gangen :-) Gratulerer til han og Bente og Robert. Kjempeflink han også.

Og så fikk jeg hilse på valpene til Elisabeth.  SÅÅÅÅÅ koselig. Pie sine halvsøsken etter Ronya og Karadas. Bare helt nydelig var de alle 9. Håper de får gode hjem alle sammen den dagen de skal forlate hjemmet. (Skulle gjerne tatt med meg noen hjem jeg og)

En fin helg og trivelig og treffe igjen alle sammen.

 

 

Tirsdag 08. juli 2008

Da er første del av ferien over. :-(  Tiden går jo så alt for fort.

Denne ferien har blitt og blir preget av en del utstilling.

Først ut var Oppdal og andre uke ble tilbrakt i Sverige.

Sammen med Bente og Robert, Kirsten og Arild dro vi til

Härjarö og Pudelnationalen. Ankom der mandag kveld til en kjempefin

campingplass. (Dette var vår første prøve med leid bobil; -noe som fungerte over all forventning.)

Utstillingen var delt inn i to dager; hanner på tirsdag, og tisper på onsdag.

En kjempefin utstilling og et toppers arrangement. OG SÅ MANGE FINE VOVSER!!!!

Bare puddel i to hele dager. :-)

Torsdag kveld var det tid for å rette nesen inn mot Stockholm og verdensutstilling.

5822 hunder var påmeldt i gruppe 9. Det måtte jo bare skape kø og kaos. Vi kom oss akkurat inn og fikk børstet litt på Pie før vi ble oppropt i ringen. Noe klipping ble det ikke tid til. Men det var utrolig artig å få delta.

Som vanlig er vi fornøyd med resultatene.

Pie er jo den beste uansett. (Resultatene fra begge utstillinger ligger på Pie`s side)  + Bilder

Siste natt overnattet vi i Mora hele gjengen + Tiril, Line og Hans Jørgen.

En uforglemmelig aften med mye latter. Takk til Line; den perfekte vitse- historieforteller og gledesspreder. :-)

Neste tur går til Vestnes i helga. Vi GLER oss te å træff dåkker aill igjæn.

 

 

Torsdag 26. juni 2008

Måtte bare fylle på med flere bilder fra Oppdal. De var bare så lekker og fotografen heter Tove Wuttudal. Tusen takk Tove: :-)

I kveld har hele familien deltatt på byvandring. Kjempekoselig med 7 hunder og 6 voksne og 1 barn. Vårt forhold til hundeklubben blir dessverre litt amputert i sommer pga. utstillinger og ferie.

Til uka reiser vi til Sverige for å delta på Pudelnationalen i Enköping og VERDENSUTSTILLINGEN  i Stockholm. Det kommer til å bli en opplevelse for livet. :-) Vi glede oss te å dra på feri. :-)

 

 

Onsdag 25. juni 2008

 

Ja da er det en stund siden siste oppdatering og mye har skjedd. :-)

I helga var vi på Oppdal på utstilling.

Pie sin første i juniorklassen. Det gikk jo sånn tålelig bra i forhold til alder.

Lørdag ble det en 2. premie :-(. Denne dommeren likte IKKE småe hunder.

Men på søndag fikk hun en 1. premie og ble rangert til 1.plass i juniortisper. Noe vi er kjempefornøyd med.

Oskar og Sonic (brødrene til Pie) gjorde det også bra. Noen riktig fine hunder alle tre.

Ellers vil vi gratulere alle med supre resultater på Oppdal og et kjempekoselig treff på Møllekroa med god mat og drikke lørdag kveld.

 

Helga 14. og 15. juni ble også en travel helg.

Lørdag dro Pie og mor til Trondheim for å delta på sommerfesten til gruppe Nordenfjeldske. En kjempefin grillkveld på den nye plassen ved elva. Her blir det ”bærre lækket” når det blir ferdig. Vi vil nok prøve å ta turen så ofte vi får det til.

 

Søndag var det 5-års jubileum- og grillfest i Hitra og Frøya Hundeklubb. Dit fikk Tarzan bli med denne gangen. En kjempefin fest dette også med selvfølgelig konkurranser og FLOTTE premier. Tarzan dro jo hjem en premie igjen. :-) Fòrsekk for en delt 2. plass på innkalling på tid. Han er bare sååå rask og flink den gutten. Og så tok vi MANGE lodd og kom hjem med hele 9 premier. Det va masse hoinngodis det.

 

 

 Torsdag 5. juni 2008

JOHO KORR DET GÅR.

I går kveld hadde vi avslutning på kurset som Tarzan og Pie har deltatt på. En kjempefin sommerkveld møtte vi opp til sosialt og uhøytidelige konkurranser med ferskspor (med to egne ting og Birger - instruktør med PØLSE i enden) og avstandskommando. Eierne visste ikke hvor sporet gikk. Også familien var invitert, så hos oss fikk Thyra bli med. Tarzan starta i sporet og gikk helt nydelig. Han fant tingene og Birger så det ble full pott. Pie gikk også et fint spor, men husket nok pølsa i enden. Litt for travel så hun missa en ting. Thyra har ikke gått noe særlig med ferskspor så mor var veldig spent. Ikke kjenner hun Birger noe særlig heller. Men i spor så må man bare stole på hunden. Og med Thyra er ikke det så vanskelig. Hun gikk sporet  SÅ fint. Ikke nok med at hun fant tingene men hun ville gjerne bære dem også. Hun fant også Birger; alle hunders venn; så det ble full pott på henne også. Så var det avstandskommando; dekk. Og på SÅÅÅ lang avstand. Tarzan og Pie gikk raskt i bakken, men Thyra trodde det var innkalling og kom som ei kule. Alt i alt førte dette til 1. premie på Tarzan (voksen) og Pie (valp) og en 3. premie på Thyra. Flinke vovsene te mor.  Måtte jo bare spørre de andre om de ikke har valgt feil rase. HE HE. For mere se her: http://www.hitraogfroyahundeklubb.com/Bilder

Dessuten så gleder vi oss til helga og kennelklubb i Trondheim. Pie mangler noen dager på å få stille men vi skal treffe kjente og kjære.  Første utstilling i junior blir på Oppdal. Det blir spennende og vi gleder oss allerede.

 

 

 Onsdag 14. mai 2008

Ja da var pinsehelga over for denne gang. Vi har hatt besøk av Bente, Torbjørn, Zhara og Nikki. (oppdretter til Pie ). Kosa oss skikkelig med et nydelig vær på pinseaften. En tur på sjøen ble det også tid til. Lite fisk å få men sånn blir det vel når man tar med landkrabber fra Selbu. En liten torsk ble det og den ble grillet på kvelden.

Søndag fikk vi lagt ut noen blodspor til hundene. Zhara, Thyra og Tarzan fikk brukt nesene sine. Alle gikk noen nydelige spor. Flinke var de. :-) Bilder

 

 

 Fredag 2. mai 2008

Da har vi vært på nok et valpeshow på Ler. Denne gangen utendørs på grusbanen til Gauldal Hundeklubb, Fremo.       Pie ble BIR også denne dagen så nå begynner dette å bli en vane. Huff, neida. Men stolte er vi :-)                         

Dessverre ble Pie skremt av skyting på en skyttebane like nedenfor utstillingsområde. Det førte til at hun ikke ville løfte halen noe særlig. Men hun fikk en fin kritikk.

Vi hadde også med oss Frøya og Randi på turen. Frøya gikk hen og ble BIR og 1. BIG på sitt første valpeshow. Gratulerer så mye til dem begge to. :-)

I morgen 3. mai har vi bursdag i huset. :-) Thyra-jenta te mor blir 5 år.

 

 

 Mandag 28. april 2008

I helga har vi vært på vår første utendørs utstilling i år. En kjempehelg for vår del. Flotte kritikker har Pie fått og BIR valp begge dager. SÅ UTROLIG STOLTE ER VI. Så var det ekstra artig og treffe Sonic, Peter og Aud Unni fra Molde. Har ikke sett gutten siden vi skilte lag den dagen vi hentet lille Pie. (nov 07) Han er jo blitt en stor gutt nå, og er på en prikk lik sin bror Oskar.

Lørdag stilte vi for Nord Vest Dachshundklubb. Der ble det ingen gruppefinale og vi ble heller ikke plukka ut i BIS finalen.

Søndag var det Sunndal Hundeklubb. 4 storpuddelvalper stilte der og vi ble BIR. JIPPI. (Tror det må være handlerkurset ..... HA HA) En kjempefin dag med strålende sol. Så fikk jo Pie treffe igjen Bente og Robert og bare det er et skue for seg selv. Thyra og Tarzan var også med. Thyra var nok litt fornermet for at hun ikke fikk stå på bordet hele tiden.

bilder og kritikker og noen bilder i album

 

 

 Mandag 21. april 2008

Ja her er det full speed. Lørdag var vi på sporkurs. Pie var bare såååå flink til å lete opp mor sine spor. Selve julekvelden ble det i enden. Gobiter og masse lek. Se bilder

Søndag var det dugnad på banen til hundeklubben. VELDIG mange møtte opp og vi fikk ryddet det området vi har tenkt til agility. Så nå er det bare å kjøpe inn utstyr. :-) Det gleder vi oss masse til. Litt trening ble det også tid til og så fikk vi nydelige vafler for god arbeidsinnsats.

Til helga skal vi på utstilling på Sunndalsøra. Den første uteutstillinga i år, og det ser vi frem til. Glede oss stort. Og det som er ekstra artig er at det er 4 andre i klubben som også stiller denne helga. Noen på Sunndalsøra og noen på Malvik. Vil ønske ALLE LYKKE TIL. Vi ska ta heim my te klubben :-) 

 

 

 Fredag 18. april 2008

Nå har vi vært hos dyrlegen. De fant ingenting på røntgen denne gangen heller :-) Men Tarzan var veldig øm i bløtvevet. :-( Han ble satt på kortison i nesten 5 uker. (Men vi vet fortsatt ikke hva dette er) I morges hadde han litt skriking igjen men han er jo blitt mye bedre enn han var tidlig i uka.

På onsdag hadde vi avslutning på kurset vi har deltatt på. Kjempeartig med mye sosialt og noen konkurranser. Pie kom på delt 1. plass på innkallingen og Tarzan på 2.

Hmm tror ikke gutten er helt i form nei. :-(

I morgen skal Pie på sporkurs. Spennende.

 

 

 Mandag 14.april 2008

På lørdag var vi (Pie og jeg) på handlerkurs i regi av puddelklubben avd. Nordenfjeldske. Instruktør Edgar Nilsen hadde mange gode tips å gi. Så nå ALLE puddeleiere; OBS, OBS vi har lært mye. :-)HA HA.  Takk for en kjempefin dag til puddelklubben og de som jobba med kurset. Pie var som vanlig veldig flink og det var moro å møte så mange pudler med eiere. Vi gleder oss til utesesongen starter. :-) og å treffe igjen alle kjente og kjære.

Ellers er det ikke så veldig bra her i dag. :-( Tarzan har fått veldig vondt igjen i mage- hofteregionen. En forværring av det samme han har hatt før. Han ligger for det meste på gulvet og har tydelig problemer med å snu på seg. Dessuten er det et dårlig tegn at han ikke vil opp i sofa`n. Ikke er kosekluten noe særlig heller. Vi har snakka med dyrlegen i dag og skal inn til time i morgen. Det skal da taes nye røntgenbilder for å se om vi kan finne en forklaring (eller en forandring fra sist) på denne noe uspesifikke plagen. Håper virkelig at vi får vite hva dette er.  IKKE noen ok dag.

 

 

 

 Mandag 7.april 2008

I helga har vi oppsøkt enda et valpeshow. Pie har blitt flinkere til å stå, men denne gangen ville hun ikke løpe noe særlig pent. Men hun fikk en fin kritikk og ble BIM igjen. Slått av bror Oskar. Grattis til han og Bente. Men bare vent dere!!!!

Så fikk vi treffe Karadas, Ola og Tove, og lille Pie fikk hilse på sin far.

Kjempekoslig. :-)

Lørdag var vi på FEST. 35-års jubileum i puddelklubben (nordenfjeldske). Riktig så trivelig med god mat og drikke. Pie fikk også bli med på festen. Fin sosial trening for ei lita jente. Må jo fortelle at hun satt  mest og kyssa på Bente og Torbjørn. (oppdretter).

 

 

 Mandag 31.mars 2008

I dag har virkelig  våren kommet til Frøya. :-)   Vi har vært på den første båtturen i år. Til Flatøya. Vi tente bål og grilla pølser. Hundene var selvfølgelig med. Thyra og Tarzan hoppa ombord i båten som om det er noe de gjør hver dag. For Pie sin del måtte det litt mer lirk til. Men hun kom da ombord etter litt lokking, men ville helst sitte i fanget. Ok det.

Men da vi holdt på og spikke litt tennved til bålet hoppet plutselig Pie i sjøen.... ???? Hun ble nok litt overrasket selv også så det ut til.  Ikke nok med det; da jeg skulle hjelpe Pie inn på tørt land jumpet jaggu meg Tarzan uti. Han ble visst enda mer overrasket enn Pie for han var oppe igjen på 1 2 3....... BRRRRR, kan tenke meg at det var skikkelig kaldt.

   

  

 

Torsdag 27.mars 2008

Tarzan har 3- årsdag i dag. Vi har spist vafler og kosa oss masse i dag.

 

 

Mandag 18. februar 2008

Ja da har lille Pie vært på sin første valpeutstilling. Hun var bare såååå flink. Sto stødig som en påle foran dommeren og sprang som en GUD. Artig. En fin kritikk fikk hun også. FLINK jente. :-)  Men hun ble slått av Maja (grattis til henne) ei fin jente det også på 9 mnd.

På utstillinga traff vi igjen Oskar, Robert og Bente. Pie blir så utrolig glad når hun treffer dem. Gøy å se på. Ingen tvil om at hun har vært en høyt elsket valp. Vi var også så heldige å treffe Piero med familie. Han gikk hen og ble BIM den gutten. Gratulerer til dem også.

 

 

Onsdag 2. januar 2008

Godt nytt år til alle!

Ja da var jula forbi for denne gang. Vi har hatt ei fin julefeiring med mye julebesøk av familie og venner. Hundene har kost seg over all oppmerksomheten de har fått.

Lille Pie ser ut til å ha vokst MYE i jula. Hun har ikke problem med å komme seg opp i sofaen lenger. Nei da, nå hopper hun til og med fra sofa til sofa. Kjempeartig synes hun.

Spretter som ei kenguru.!!!! Alltid glad og fornøyd bare hun får mat til rett tid.

Kjempesulten når mattid nærmer seg. :-)

Så er vi veldig glad for at det er et helt ÅR til neste nyttårsaften og det som hører med.

Thyra er kjemperedd, så mor synes det er vondt å se på. Ligger i senga si og skjelver stakkar. Hun nektet å bli med ut for å tisse mellom klokka 15 og klokka 1 om natta. Håper til neste år at alle kan forstå at det er kl 24 vi skal sende opp raketter, og ikke i mange timer før og etter. Pie ble også skremt av en rakett som ble avfyrt tidlig på kvelden.

Hun tok tilflukt i buret til Tarzan. Var trygg der virket det som.

Men Tarzan brydde seg ikke i år heller.

Han hadde sofa og alle to-bente for seg selv en hel kveld.

For en LYKKE.

 

TILBAKE